Dashboard | +Follow

Bonjour!

Welcome and feel free to read the tales of my life. Glad if you could drop some words in my cbox. Love ya!
  • Nies Anyss


Navigations



Talk to me




Find Me

Facebook:Nies Anyss
Twitter:@NiesAnyss


The Masterminds

Design: Liyana Vans
Header:Tyra
Other:
saturday sunday
Monday • 10.10.11

♥ gladden day ♥
da cadang dengan kakak nak pegi kedah ,, umah cousin kami lahh .. tapi tak taw .. sebab da bapa tahun tak pegi sana ... penatnya ,, tunggu bas macam apa je .. sabar , sabar anyss ... then , sampai depan masjid da .. kedah i come !!  aku call cousin aku tuh .. then , dia datang bawak cousin dia .. hehe .. ranggi nuh hang ija .. dia punya riuh .. 'ija tak sangka kakak nak mai sini .. rasa macam mimpi ja' aku senyum jelah ... aku sayang hang ija ... penat semua ada complete aih .. sampai umah cousin aku tuh letak beg .. nak dekat senja dah masa tu .. memang lapar gila .. kami decide nak g kuar cari makanan .. perut aku nyanyi lagu nobody home kot ... jalan - jalan cari makan .. yes .. aku nampak burger ..  kak jom beli burger lah .. oke .. masa dok tunggu burger siap ada la bapa ekor manusia mana tak taw punya dok usha kalau boleh .. aku taw la aku gan kak aku ni tak penah mai situ .. toksah la usha macam kami ni baru turun dari planet pluto .. aduyai .. siap burger , bayar duet ,, then , terus blah .. jalan laju - laju .. tah tah depa 4 orang tu follow kami la pulak dahh .. thanks for being our bodyguards .. haha .. mintak num aku tah apa - apa ja .. aku setia lah .. nasib baik rumah dekat je ..  sampai rumah , basuh tangan ,, aku first makan .. haha .. lapar gila kot .. jyeahh .. aku habis makan dulu .. laju aku makan .. rehat kejap .. pegi mandi .. dalam pukul 10 . 30 kot  ,, i'm feel sleepy .. choii .. selalu pukul 2 ,3 anddd 4 baru tidur .. harini tidur awal ? mengantuk .. says goodnitez .. then ,, tertutup lah mata aku .. zzzzz.... pagi - pagi .. terjaga pukul bapa tah .. awal lagi masa tu .. aku nampak makcik aku bangun .. aku tidur balik ..  aku terjaga pukul bapa tah .. cousin aku tuh dok hingar kat aku suruh bangun .. kak aku boleh buat tak sedar kot .. aku ponn dengan blur bangun lah .. basuh muka semua dulu , pastu makan roti .. then , makcik aku panggil .. dia tanya nak nasi lemak tak ? aku tunggu apa lagi .. p terus la .. macam - macam lauk ada ...  aku amik lauk ayam je .. sembang - sembang dulu gan makcik aku .. then , baru kakak bangun .. dia bancuh air .. yess ! aku tak payah bancuh .. hehe .. pemalas ... aku , kak and cousin makan ... tengok tv .. pas tuu aku gan kak aku dok menguap ja  .. yang cousin aku ni ajak g kedai .. dia nak beli hadiah kat cousin dia .. aku gan kak memang malas sebab awal lagi .. kami dok ingat nak masuk bilik sambung tidur ja .. cousin aku halang tak bagi kami masuk bilik ... kami masukk ja .. baru nak tidur , ija tuh mai dok hingar tak bagi kami tidur .. nak nak amik fone aku lah .. last - last terlena jugakk .. pukul 1 lebih kot terjaga .. aku g mandi .. siap - siap ,.. nak balik dah ni .. sikat rambut .. makcik suruh makan dulu .. tunggu lagi .. aku kan perut tong *kawan aku kata .. lepas makan touch up sikit .. siap - siap pakcik bawak pegi antar dekat station bus .. oke tunggu bas .. pegi beli coklat dulu .. ija kata ' ehh ,, kak tu budak laki semalam kan ?? ' alamakk .. kat sini pon ada ka .. buat bodo sudah .. aku bukan kenai hang pon .. pukul 4 bas mai .. pening - pening kepala saya .. sampai butterworth dah ... pegi beli jeruk .. i love that .. tunggu bas .. lembab lah kaw nih bas .. nek bas .. on the way tu , zahir text , dia suruh aku call dia .. malas la  .. aku kan merajuk dengan dia .. ecece .. merajuk konon .. tapi rindu takk mau cakap .. nak dekat pukul tujuh , dia text lagi , ' b nak g umah sayang nih ' aku , 'hahh ? eh biar betul kan musyuk aku nih .. da sampai .. g beli makanan .. yes , i meet him , haha .. funny , talkative ... i like his way .. mak amik akak dulu .. sebab abah tak ada .. mak cakap zahir mai rumah .. aku terkejut macam beruk .. mak kata ' ingat nak suruh zahir mai amik adik senang tak payah mak nak mai dua kali .. biar betul mak .. haha .. iloveyou .. then , mak mai ... aku tunggu mak call .. mak nampak , hehe .. mak tanya sapa , frenz je lah mak .. don't worry , (in my heart only zahir) . nak sampai rumah dah masa tu .. nampak zahir .. OMG !!! pakai short .. biar lah .. aku masuk umah .. aku tak tahu dia follow aku dari pb .. sokayy .. , masa aku nak masuk rumah aku pelik lah awat kak aku dok jenguk kepala ja .. haha .. then , mak ajak zahir masuk .. okay ,, dia tak nak masuk .. aku tarik baju dia .. dia nak mintak fone .. OMG !  ni aku tak boleh dengar .. aku sembang - sembang je .. mak mengata aku dekat depan zahir .. malunya .. dengan hamster tuh . .mak kata aku malas bagi makan .. zahir tengok aku dia kata 'pemalas ,.."  then , mak pegi dapur .. aku kata dekat dia .. esok la bagi fone .. lagi ponn mak nak call makcikk .. aku tarik tangan dia ,, nak try merayu .. dia tarik tangan .. (aku agak terasa/kecik hati) .. dia kata satgi mak tengok tuh .. aku kata 'oke ! aku terus duduk jarak gan dia .. aku tak tengok dia langsung .. aku buat donno je .. dia kata ' alala .. merajuk la pulak .. dia cubit pipi aku .. dia tarik tangan aku .. aku still dengan merajuk aku .. haha .. mengada .. then , dia nak balik dah ,, dia tarik tangan aku .. dia kata bangun la .. aku bangun , panggil mak .. masa kat pintu , dia pakai kasut pas tu nak salam mak , mak dok cakap dengan abang zul , aku tarik tangan mak , dia salam mak , pastu dia sua tangan dekat aku .. aku salam .. then , dia balik ,, goodbye sayang .. takecare .. loveyouforever ...