Dashboard | +Follow

Bonjour!

Welcome and feel free to read the tales of my life. Glad if you could drop some words in my cbox. Love ya!
  • Nies Anyss


Navigations



Talk to me




Find Me

Facebook:Nies Anyss
Twitter:@NiesAnyss


The Masterminds

Design: Liyana Vans
Header:Tyra
Other:
puasa ? raya ?
Wednesday • 3.8.11

aduss .... lapar sungguh la puasa nih .. baru je tiga hari puasa .. macam la tak pernah puasa sebelum nih .. perut nyanyi lagu macam macam dah nih .. tahan anyss .. tahan ... online facebook xde apa pon .. bosann lah . tak ada kawan yang online ponn .. tuu yang blogging nih .. boleh jugak buat karangan kat sini .. lama kan tak blogging nih .. rindu ?? eh , mesti lah .. kena jugak blogging macam mana sekali ponn .. puasa tahun lepas ponn tak habes ganti g .. huhu .. tak cukup masa ... tahun depan start sekolah nak puasa lah . malas nak ganti last minute . puasa puasa ... kan bagoss kalau puasa tak boleh makan ja tapi boleh minum .. kan bes macam tuu ..setahun puasa ponn tak pa .. hehe ... puasa la paling teruk .. kena jaga semuanya .. nak date duduk berjarak .. haha .. aku ? ftf je .. depan depan je .. touch aku , aku undur la .. padan muka b .. haha .. baru tiga hari puasa dah mengadu dekat aku .. 'tak bes la puasa . apa ponn tak bulee buat ..' aku gelakk je .. gaduhh ponn tak payah nak pegang tangan aku .. pegang la .. aku tarik balik .. sebulan je sayang , lepas ni tak paa la .. memang bara gila gila dengan hubby aku .. ada ke patot dia save pic ex dia . WTF la .. ella tuh ! aku da la anti pompuan tuh .. nak menitis jugakk la air mata aku tengok pic dia ada lam fone hubby aku .. da la puasa .. bertambah beban aku .. try control sedih .. aku tak nak air mata aku jatuh bulan puasa ni .. bagi fone dia balikk .. buat macam biasa ja .. hah ? aku tak marah ke ? hati aku yang terseksa .. diam je .. memang nak nanges masa tuu .. aku tahan .. aku tak nak zahir tengok aku nanges .. selamat masa tuu dia nak balik dah .. salam tangan dia ponn terpaksa ja .. sebab nak dia p cepat .. aku betul betul frust masa tuu .. macam macam aku fikir .. zahir sayang ella ka ? diowang maseh contact ka ? then , mak datang ... masa otw nak balik aku dah takk boleh nak tahan .. air mata aku jatuh jugak .. nak buat macam mana kan . aku ada perasaan jugakk .. bukan hati batu .. sampai je rumah terus masuk bilik .. text zahir 'istimewa sangat ke ella tuh ? sampaikan ada pic dia . tak pa la mungkin dia lebih baek dari owang kan ? bye' aku terus letak kepala .. betul betul sakit kepala masa tuu ..then zahir rep , kecewa gila dengan dia 'xda la 2 gambar lama dia , b lupa nak padam ,, sory erk .. ok b da padam .' mudah sungguh jawapan dia . apa selama ni dia tak bukak ke kad memori ? patut la masa aku nak check fone dia beria-ria tak bagi aku bukak kad memori .. ada pic pompuan tuh rupanya ! aku betul betul kecewa dengan kau zahir ! mentang mentang lah selama ni aku tak pernah check fone kau .. kau buat pasal kan ? ohh . oke .. aku sedar ! tadi pergi sch zahir tunggu depan kelas .. masuk kelas buat donno je .. then , azim mai panggil kata zahir panggil .. terpaksa la pergi .. jumpak jumpak .. dia mintak maaf .. dari awal dia cakap sampai la dia tension nak cakap gan aku , aku hanya diam ja .. aku dengar je apa yang dia cakap .. marah kat b ke ? memang aku marah dekat kau . kau lukakan hati aku ! kau tak paham aku ! then , zahir ponn dah nak marah dia kata 'sayang memang suka kan b cakap sorang sorang .. macam orang gila kan ? cakap sorang sorang macam nih .. b ni memang gila ponn kann ? sayang ingat b boleh tidur ke semalam ? b teringat kat sayang ja taw tak ... aku just relaxs .. lepas tuu ,, dia kata 'b sedar siapa b nih . b taw b memang laki tak guna kan ? tak layak nak kapel dengan sayang" part nih paling aku tersentuh ! then dia kata ' sayang memang dah tak mau dekat b kan ? dah meluat tengok muka b kan ? aku dah tak larat nak tengok dia macam tuh aku tarik tangan dia .. aku kata 'dah la . dah la ..' dia buat muka seyes g masa tu .. aku geram aku tarik hidung dia .. baru nak senyum masa tuu .. happy aku .. dia tarikk balik hidung aku .. haha .. kann da kena cubit .. tarik g hidung sayang ..

dia la luka dia la penawar hidup aku

pasal raya pulakk nih ! dengar sekalian manusia .. baju raya wana pink .. da siap belumm ?? ehee ♥ belum la .. mummy la .. sibukk sangat ambikk upah baju banyak banyak .. kan baju anak sendiri tak sempat buat .. tak paa . takk paa .. sabar jeh .. sabar tuu kan separuh daripada iman ? rite ! apa ponn tak beli lagi .. hope dis raya paling bermakna buat aku .. aku teringin sangat nak raya dengan zahir .. da dua or tiga tahun aku tak raya gan bf .. sunyi lah .. orang raya hepy .. taw tak aku buat apa ? masuk bilik nanges coz tak ade sape nak raya ... harap sangat aku dengan zahir dapat raya sekali .. amin ..